ROBOTSKI OVIJALNI STROJI

Ovijanje palet z robotskimi ovijalnimi stroji se uporablja v skladiščih z omejenim prostorom, kjer bi obstoječi ovijalni stroji z vrtečo ploščo zavzeli preveč delovne površine na tleh. Prednost je v tem, da ga enostavno prestavimo drugam in sprostimo delovno površino za druge dejavnosti.

Naše robotske ovijalne stroje napajajo geli akumulatorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja in jih enostavno napolnite s standardne vtičnice (220 V). Robotski ovijalni stroji delujejo z raztegljivo ovijalno (STRETCH) folijo debeline 15 – 40 mikronov, s širino koluta 500 mm.

Pri obeh modelih imamo na voljo tudi fotocelico, ki avtomatsko zazna višino palete, kar operaterju olajša delo pri nastavljanju parametrov delovanja.


LEONARDOLEONARDO TL

Leonardo je samohodni robotski ovijalni stroj, unikaten v svoji vrsti naprav, zmožen je razrešiti vse zahteve pri povijanju povitih in ne povitih tovorov zahvaljujoč svojim inovativnim visoko tehnološkim delom. Deluje lahko samo 75 cm okrog palete in prihrani delovni prostor. Parametre delovanja nastavljamo preko zaslona na dotik, kjer lahko shranimo do 6 različnih programov.. Inovativna izvedba teleskopskega stebra z dodatkom sistema pred-raztezanja folije Leonardo uvršča med najboljše tovrstne stroje na tržišču. S tem sistemom lahko povijamo tudi zelo lahke palete do teže 80 kg.

TEHNIČNI PODATKI LEONARDO
Električna napetost 230 V – 1 fazna
Končne mere naprave D x Š x V 1066 x 738 x 1560 mm
Teža naprave 235 kg
Najvišja ovijalna višina 2350 mm
Najmanjše mere palete D x Š x V 700 x 900 x 500 mm
Najmanjša teža palete 80 kg (po predhodnem testiranju)
Končne mere pošiljke (D x Š x V - paleta ) 800 x 1200 x 1700 mm
Največja teža palete brez omejitve
Največje mere palete brez omejitve


LEO

leo 2000

Leo je robotski ovijalni stroj, z fiksnim vertikalnim vodilom folije in mehanskim regulatorjem zatega folije. Električni manevrski sistem zmanjša potrebno delovno površino za povijanje glede na ostale ovijalne stroje palet. Odlikujejo ga majhno delovno območje, znižana teža, visoka zmogljivost in funkcionalnost.

TEHNIČNI PODATKI LEO
Električna napetost 240 V – 1 fazna
Končne mere naprave D x Š x V 1150 x 780 x 1950 mm
Teža naprave 195 kg (akumulatorji vključeni)
Največja ovijalna višina 2000 mm
Najmanjše mere palete D x Š x V 600 x 600 x 650 mm
Zgornja in spodnja hitrost nastavljiva
Končne mere odprave D x Š x V 800 x 1200 x 2250 mm
Največje mere palete brez omejitve
Bruto teža 260 kg

PREDNOSTI ROBOTSKIH OVIJALNIH STROJEV

Robotski ovijalni stroji so namenjeni ovijanju palet ali velikih izdelkov s samohodnim avtomatskim ovijanjem stroja z ovijalno folijo. Zasnovani so na podlagi tehnologije ovijalnih strojev z namenom praktičnega izkoriščanja delovnega prostora, saj jih ni potrebno pritrditi na eno mesto in se lahko poljubno premikajo po prostoru. Prednosti robotskih ovijalnih strojev so tudi, da majhen delovni prostora in uporaba v skladiščih z omejenim prostorom ter umik ob neuporabi, nizki stroški vzdrževanja zaradi zaprte gel baterije, enostavno polnjenje z 220 V vtičnice, nastavljivi parametri in vnos programov, hitra izbira programov, varno delovanje z varnostnim senzorjem, predraztegljivostni sistem za varčevanje s folijo, možnost ovijanja različnih dimenzij in tež, saj stroj ovija okrog izdelka ali palete in ni vezan na parametre, kakor pri ovijalnem stroju.